2018-09-20

Az igaz szeretet kifejezheti rosszallását?


Számos keresztény gondolja úgy, hogy csak akkor szereti a másikat, ha egyetért vele, megerősíti, jóváhagyja, elismeri és dicséri, amit tesz. 

Azt gondolják, hogy a büntetés, a helytelenítés és a kifogásolás egyenlő a gyűlölettel. 

Ez egy óriási félreértés. 

Isten tökéletesen szeret minket. Ezért fedd meg, kifogásol és helytelenít dolgokat az életünkben és ezért figyelmeztet minket a megerősítés és a bátorítás mellett. 

„Fiam, ne vedd félvállról, amikor az Örökkévaló helyreigazít, és ne veszítsd el a kedved, amikor megfegyelmez téged. Mert az Örökkévaló felneveli azokat, akiket szeret, és megfenyít mindenkit, akit a fiává fogad.” Zsidók 12:5-6 

„Akit én szeretek, azt helyreigazítom, megfegyelmezem, sőt, megfenyítem. Ezért teljes erővel igyekezz, változtasd meg szívedet és az életedet!” ~ Jézus, Jelenések 3:19 

Azok a szülők, akik mindenben csak egyetértenek gyermekeikkel és egyedül helyeslést meg dicséretet biztosítanak számukra, akadályozzák utódaik szellemi növekedését. 

Azok a szülők azonban, akik megtalálják az egyensúlyt a dicséret és a helyeslés valamint a helytelenítés, rosszallás és feddés között, képessé teszik gyermekeiket, hogy felelős, fegyelmezett és Isten-félő felnőttek legyenek. 

Isten nem olyan gyermekeket keres, akik tetteiktől függetlenül, mindig helyeslést várnak. Olyan gyermekeket keres, akik értik a szeretet igazi jelentését:

„Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet.” János 14:23-24 

----------

Eredeti: Does true love include disapproval?

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat. 

No comments:

Post a Comment