2016-01-21

Hála Istennek a Taco-ért...

“Hála Istennek, hogy ehetünk taco-t”, olvashatjuk az egyik kedvenc, mexikói éttermem falán Budapesten. 

Ez egy vicces kifejezés, de ez a kifejezés jól illusztrálja, hogy milyen könnyedén használjuk Isten nevét bizonyos környezetben (akik szeretik a taco-t, kérem, ne legyenek most mérgesek ezért rám... mert én is szeretem!). 

De mi van akkor, amikor egy komolyabb szituációról van szó?
Voltál már olyan helyzetben, amikor egy nem hívő ismerősödnek azt mondtad, hogy “elgondolkodtál” bizonyos dolgokon, mikor valójában imádkoztál valamiért? Vagy amikor azt mondtad egy nem hívő ismerősödnek, hogy úgy “döntöttél” valamivel kapcsolatban, ahelyett hogy azt mondtad volna, hogy Isten úgy vezetett ebben és ebben a helyzetben? 

Amikor őszintén és természetes módon használom Isten nevét a nem hívő barátaimmal, akkor az a legtöbbször, további lehetőséget ad beszélgetésre Róla. 

Amikor baráti környezetben evangélizálunk, akkor csak nagyon ritkán tudjuk elmondani a teljes evangéliumot. Talán a legtöbbünk fél attól, hogy elmondja az evangéliumot, mert akkor a beszélgetés egy kicsit természetellenessé válhat. A leghatékonyabb módja, ahogy beszélhetünk másoknak Istenről, hogy bevonjunk Istent a hétköznapi beszélgetéseinkbe egy természetes módon (pl. mit tett velünk, mit tanulunk Tőle... ~ ford-i megjegyzés)

“Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.” ~ Kolossé 4:6 

Eredeti forrás: 
1-Minute Bible Love Notes - Thank God for the Taco