2015-12-31

Felhasználni és nem kihasználni...

Amikor tetten értek híres embereket, akkor néhányan közülük elismerték a hibájukat. 

De sokan, csak kifogásokat találnak vagy megpróbálják megmagyarázni mit miért tettek, ami valójában sokkal többet vesz ki az emberből, mint ha egyszerűen elismeri a hibáját.  Úgy tűnik ez a fajta magyarázkodás sok politikusra, celebre, de még jól ismert lelkipásztorokra is igaz, akiket egy bűnös dologban csíptek el. 

Tanulmányok azt mutatják, hogy a sikeres üzletemberek a kudarcaikra mint egy lehetőségre tekintenek, amiből tanulva növekedni tudnak. Tehát ők tanulnak a kudarcaikból... Ők felhasználják (tanulnak abból ~ ford.-i megjegyzés) és nem kihasználják (ha már megtörtént, akkor úgyis mindegy ~ ford.-i megjegyzés) a hibáikat! Ez az egyik dolog, ami megkülönbözteti őket a nem "sikeres" emberektől.

Abban a világban, ahol a bűnt kifogásnak és valaminek az igazolására használják, akkor mi keresztények meg kell hogy különböztessük magunkat azzal, hogy elismerjük/megvalljuk a bűneinket... és nem kihasználjuk. Ez az egyetlen útja a lelki növekedésnek 
(2 Korinthus 7:9-10). 

“Mert az Isten szerinti szomorúság megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre, a világ szerinti szomorúság pedig halált szerez.”  
~ 2 Korinthus 7:10 

Van valami az életedben, amit inkább jó kifogásnak használsz és megakadályoz a lelki növekedésedben? 

Ha igen, akkor szánj időt arra még ma, hogy megvallod Istennek! 

Eredeti forrás: 
1-Minutes Bible Love Notes - Use 'em, Don't Excuse 'em