2015-04-06

Céltudatosság

“Az a szomorú valóság, hogy a legtöbb ember sokkal több időt tölt azzal, hogy megtervezze a nyári vakációját, mint hogy az életére vonatkozóan célokat tűzzön ki.” ~ Mark Batterson 


Akik sikeres emberek a világban, azok célokat tűznek maguk elé csakúgy, mint a “sikeres” avagy érett keresztények. 

Batterson az mondja, hogy Isten úgy alkotta meg az emberi agyat mint egy “célokat kereső organizmust”. Amikor céltudatosan élünk, akkor az agyunk máshogy kezd el működni. 

A legtöbb keresztény elismeri hogy változnia kellene és növekednie lelkileg, de nagyon kevesen jutnak el addig, hogy ennek érdekében célokat tűzzenek ki. 

Szánj ma időt arra, hogy elgondolkodsz területeken az életedben, ahol változásra van szükséged: talán a Bibliátanulmányozás területén? Imádkozás területén? Közösségben lenni más keresztényekkel? Elszámoltathatóság területén? A haraggal, önsajnálattal, önzőséggel vagy felelőtlen életmóddal szembenézni a Biblia fényében? Vagy több önmegtartóztatásra van szükséged az evés vagy a pénzköltés területén?

Imádkozz ezekért a területekért, és ha szükséges, tűzz ki magadnak konkrét célokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan szeretnél változást elérni. 

Kiscsoportos összejövetelek nagy segítség lehetnek abban, hogy futni tudjuk egyenesen a legnagyobb cél felé, Krisztus megismerésének ismeretében. (Filippi 3:7-14

Eredeti forrás: 
1-Minutes Bible Love Notes - Goal Setters