2015-03-30

Ki van az első helyen?

Mivel a gyerekeink már régen kirepültek az otthonunk "fészkéből", így elég rendezetten és tisztán tudjuk tartani a házunkat… csak akkor borul a rend, ha az unokák átjönnek. Amikor a gyerekek ott vannak nálunk, akkor úgy tűnik, mintha egy kisebb tornádó száguldott volna végig a házunkon, mert mindenhol minden féle dolgok szanaszét dobálva, vagy süti darabok itt-ott, vagy éppen egy lehorzsolt térdkalácsot kell ápolnunk. 
Igen, valóban nyugisabb lenne az életünk nélkülük, de azzal, hogy ott vannak nálunk, sok örömöt hoznak az életünkbe. 

Ami önmegtagadással jár, azt szinte mindig érdemes megtenni. 

A kultúránk arra biztat, hogy először a saját vágyainkat elégítsük ki, még akkor is, ha ezt nem áll módunkban megtenni, de a hitelkártyánk elbírja, vagy elégítsük ki az erkölcstelen, szexuális kívánságainkat. 

Azt mondja, hogy tegyük első helyre az önző vágyaink bármilyen formáját. 

De a keresztényeknek erről máshogy kellene gondolkodni: “Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt.” Galata 5:24 

Az előző áhitatban (Szokások címmel) a sikeres ember 5 jellemvonásairól írtam, és az egyik jellemvonás az volt, hogy hajlandóak keményen dolgozni azért, hogy eredményeket érjenek el. Nekünk, keresztényeknek ez azt jelenti, hogy megtagadjuk magunkat annak érdekében, hogy Istennek tetsző életet éljünk ebben a világban (Lukács 9:23-24). 

Kérdezd meg Istentől, van-e olyan terület az életedben, ahol a könnyebb utat választottad a Krisztusi helyett. 

Eredeti forrás: 
1-Minute Bible Love Notes - Who's #1