2014-01-21

A helyes látásmód

Simon Greenleaf (1783-1853), a Harvard Egyetem nagyra becsült jogász professzora elismerte, hogy nem hisz Krisztus feltámadásában.

„Megvizsgálta a bizonyítékokat?” – provokálta egyik diákja. 

Greenleaf azt tanította a hallgatóinak, hogy minden bizonyítékot vizsgáljanak meg, mielőtt levonják a végső következtetést. Úgy döntött tehát, hogy őszintén megvizsgálja Krisztus feltámadását, és mivel meggyőzőnek találta a bizonyítékokat, keresztény lett.

Dr. Francis Crick (1916-2004) Nobel díjat kapott a DNS felfedezéséért.

Crick elismerte, hogy a DNS nem lehet a véletlen műve, és azt hangoztatta, hogy az élet kialakulása szinte felér egy csodával, mégis gúnyolta a kereszténységet élete egész hátralevő részében. 

A Biblia azt mondja nekünk, hogy az emberek: „feltartóztatják az igazságot. Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük.” Róma 1,18-20

Adjunk hálát Istennek azért, hogy oly sok bizonyítékot tárt fel előttünk az Ő létezésével és jóságával kapcsolatban.

Források: Francis Crick – Wikipédia; Greenleaf – www.creationstudies.org és D. James Kennedy: Skeptics Answered (Válasz a szkeptikusoknak)
The Honest See