Kedves Szeretet Üzenete Olvasó!Sajnálattal közöljük, hogy határozatlan időre, további üzenetek nem kerülnek fel az oldalra. Aki eddig fordította, egyeb elfoglaltságai miatt, nem tudja tovább folytatni, ezért szünetel egy időre a frissebb üzenetek feltöltése.Üdvözlettel: Gail Purath

2016-12-15

Elfelejtett levelek a padlásról...

Képzeld el, egy doboznyi levelet találsz a padláson, amelyről már minden megfeledkezett.

Kibontasz egy levelet, és rájössz, hogy ezek a levelek nagyon személyes levelek a dédnagyapádnak a gyermekeitől - ezekben a levelekben nehéz kérdéseket tesznek fel a számára, megemlítik a történelemben betöltött fontos szerepét, kérve kérik a tanácsát és hálaadással elismerik a szeretetét és hűségét. 

Ha többet meg akarsz tudni a család pátriárkájáról, akkor tanulmányozd ezeket a leveleket. (Eredetileg a római jogban a patriarcha az a férfi volt, aki a nagycsalád vezetőjeként korlátlan hatalommal rendelkezett az adott család fölött (pater familias).  Az ilyen – a rangidős férfi vezette – rendszert hívják patriarchátusnak. ~ ford.-i megjegyzés.  Forrás: Wikipédia

Ugyan ezen okból tanulmányozzuk a Zsoltárokat - levelek, énekek és költemények íródtak egy sokkal hatalmasabb Valakitől, mint csak egy igaz rokontól. Isten által ihletett írások ezek, melyek bepillantást adnak a mennyei Atya szívébe a gyermekei által, akik könyörögve fordultak Hozzá, akik csalódást okoztak Neki, akik az Ő dicsőségére éltek, akik nehéz kérdéseket tettek fel az élet dolgairól. 

“Hirdessétek velem az Úr nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét!”  
~ Zsoltárok 34:4 

Jó “szokás”, ha nap mint nap olvassuk a Zsoltárokat. Ha úgy olvasod a Zsoltárokat, hogy az adott napnak a dátumát veszed, majd hozzá adsz 30-at, akkor így el tudod olvasni a Zsoltarokat 1 hónap alatt. Hogy érthető legyen hogy mit is értek ez alatt, hogy 1 hónap alatt el tudod olvasni a Zsoltárokat ezzel a módszerrel, adok rá néhány példát: pl. ha ma tegyük fel június 1. van, akkor olvasd el a Zsoltárok, 1, 31, 62, 91 és 121-et, június 2-án olvasd el: Zsoltárok 2, 32, 62, 92, 122, és így tovább. 

Eredeti forrás: 
1-Minute Bible Love Notes - A Box of Letters Forgotten in the Attic 

További forrás hasonló témában: Szerelmes levelek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...